Breaking News
Loading...

Post With Title

  • New Movies
  • Recent Games
  • Tech Review

Tab 1 Top Area

Technical Blog post

Tech News

Game Reviews

Recent Post

Kamis, 22 Mei 2014
[Event] Menang Event Green-lifestyle

[Event] Menang Event Green-lifestyle

Selamat pagi!!

Sepuluh hari yang lalu paket hadiah dari event Green Lifestyle datang dengan selamat! Paketnya imut-imut, kecil banget, ya jelas lah isinya cuma kaos Earth Hour Indonesia! Seperti pepatah, jangan dipandang nominalnya, walaupun  cuma kaos, banyak temen yang iri. Hahahaha

Ini dia isi penampakannya. 
Paket Kaos Earth Hour sebelum dibuka
Paket Kaos Earth Hour sebelum dibuka
Label alamatnya, ups ga di sensor

Ini Kaos Earth Hournya! Simple banget.
Ini Kaos Earth Hournya! Simple banget.

Kaos item dengan tulisan Earth Hour Indonesia dan angka 60 + simpel banget kan. Pembungkusnya kantong kecil dari bahan spunbond, Lumayan loh bisa jadi wadah peralatan mandi. :D Orang rumah sampe heran lho, aku sering banget dapet paket, ya emang aku hobi belanja online dan cari barang gratisan di internet sih. Hehehe

Bicara soal event, kaos ini adalah hadiah hiburan untuk 10 orang. Sebenarnya aku pengen banget adiah utamanya yang berupa sepeda mini eh, sepeda lipat maksudnya. Tambah koleksi sepeda lah... :D Padalah eventnya gampang banget tapi gagal, kita cuma diminta isi kolom survey, upload foto kegiatan yang berhubungan lingkungan hidup dan bikin poster tentang lingkungan hidup. Mudah kan kelihatannya.

Event ini diselenggarakan salah satu situs survey online. Nggak sekadar survey, tapi ada rewardnya berupa poin. Poin yang terkumpul bisa ditukarkan dengan pulsa, uang, atau voucher belanja! Mau ikutan? Bisa cantumin alamat email dikomen ya. Ntar aku invite. Aku sudah tukar poin 500 dengan pulsa 25rb lho. Lumayan bro, biasanya aku ikutan survey buat isi waktu senggang nunggu dosen di kampus. Tertarik??

Salam ganteng


Sabtu, 17 Mei 2014
Yuk Gabung di BBM Channel Men's Care Indonesia!

Yuk Gabung di BBM Channel Men's Care Indonesia!

Salam ganteng juragan semua!

Kabarnya baik kan. Aku juga lagi baik nih. Nah hari ini aku iseng-iseng bikin channel BBM! Hehehe, biar lebih mudah berkomunikasi saja. Kenapa aku bikin channel bukan grup? Kalau grup terlalu kompleks dan privasinya kurang hehe. Lagi pula aku juga jarang buka blog, paling kalau ada kesempatan aja. Jadi kalau mau tanya-tanya responnya lambat. Di channel ini kalian bisa tanya apa saja, maaf ya kalau nanti nggak fast response. Tapi setidaknya bakal aku balas hari itu juga. Kita juga bisa berbagi tips dan info menarik lainnya. Sebenarnya, channel ini aku persembahkan untuk juragan-juragan yang suka nongkrong di thread Men's Care Kaskus!

Nggak usah berpanjang lebar lagi, ini dia aku persembahkan BBM Channel : Men's Care Indonesia.


Dimanfaatkan sebaiknya ya gan... :D



Jumat, 09 Mei 2014
Batal Pindah Rumah (Blog)

Batal Pindah Rumah (Blog)

Selamat pagi!
nama domain sumber : softlinkoptions.com

Bagaimana kabarnya di jumat pagi yang cerah ceria ini? Semoga baik sebaik diriku in Hehehe. Aku sempet-sempetin nulis blog nih setelah bimbingan pagi-pagi di kampus. Pokoknya enjoy aja deh bimbingan 2 tahun lebih, sampai cintanya dosen pembimbing, skripsiku dibikinin lho!. :) Doakan ya semoga lulus tahun ini. Hehehe.

Oh iya masih inget, kemarin aku deklarisasikan kalau blog ini bakal ganti alamat? Kalau nggak ingat coba baca di Pindah Alamat Blog untuk Kesekian Kalinya Hehehe.... Nah hari ini aku putuskan, blog ini tetap di Blogspot.com saja dan nama domain yang sedang aku daftarkan bakal aku pakai untuk bikin baru. Aku sedang proses mendaftar domain di MasterWeb. Alasannya karena harganya yang terjangkau, hanya IDR 55.000 saja untuk setahun! Ada dua domain yang aku daftarkan yaitu gurugadungan.web.id dan tidakganteng.web.id. Namanya aneh ya? Hehehe... menuruti saran SEO, nama domain cari yang unik dan singkat! Untuk gurugadungan.web.id sudah dalam proses pendaftaran di PANDI sedangkan tidakganteng.web.id pembayarannya kok belum dikonfirmasi, padahal sudah dua hari nih. Huhu nanti sore baru mau aku cek konfirm ulang. 

Nanti rencananya 2 nama domain ini bakal aku bikin jadi blog dengan niche khusus nggak seperti blog ini, yang isinya nggak jelas! Niche khususnya tentang pendidikan dan kesehatan! Yang ada embel-embel gurunya bakal aku bikin jadi situs berbagi materi, soal dan tips dalam dunia pendidikan. Disesuakan lah dengan profesi Hahahaha... Dan yang satunya nanti berisi tips-tips kesehatan dan kegantengan buat cowok!!! Wkwkw sok kegantengan ya aku. Semoga 2 nama domain ini bisa dimonetize dan menjadi sumber penghasilan pasif hehehe.... Aku lagi getol-getolnya nih cari duit lewat internet. Hehe. Apalagi kemarin sore dapat telepon kalau aku menang kompetisi online! Menang hadiah hiburan sih Kaos Earth Hour. Kalau kaosnya sudah sampai di tangan pasti bakal aku ceritain kok. Heheh sudah dulu ya, perpusnya sudah mau tutup nih. Oh iya selamat Jumatan yang beribadah!


salam ganteng ya!

Rabu, 07 Mei 2014
[jawa] Ngatur Dhuwit kanggo Mahasiswa - 2

[jawa] Ngatur Dhuwit kanggo Mahasiswa - 2

ini adalah sambungan artikel Ngatur Dhuwit kanggo Mahasiswa 1
Ngatur Dhuwit kanggo Mahasiswa - 2

Ngontel pit

Milih internetan lan komunikasi
Internet lan komunikasi ora bisa dipisahke karo uripe mahasiswa. Golek tugas jujugan pertama ya internet, perpustakaan kampus saiki dadi pilihan nomer loro. Komunikasi lewat SMS lan telepon padha pentinge, kadang kala dosen maringi info lan tugas lewat SMS. Ora dhuwe HP ya serba salah, bisa keteteran.
Biaya internet bisa diirit. Saiki kampus wis nyediani layanan wifi gratis 24 jam. Golek tugas tinggal ndekem ing pojokan kampus terus buka laptop wis nyambung dunia maya. Yen wifi kampus mati bisa nebeng ing kost-kostan kanca utawa kafe sing nyediani wifi gratis. Hehe. Nanging penulis dewe ora kost lan omahe adoh saka kampus, dadi bisane nganggo wifi gratis yen kebetulan ing kampus. Lah ndilalah kok ora kuliah terus butuh internet kepriye? Penulis manfaatke smartphone, saiki smartphone ya regane wis relatif murah. Kok ora milih langganan internet nganggo modem? Smartphone saiki wis bisa didadike modem, jenenge fasilitas tethering. Fasilitas iki ngubah smartphone dadi wifi sing bisa ngelayani laptop lima. Daripada ngopeni modem lan HP kepisah, ngopeni smartphone siji luwih murah.
Saiki tinggal milih provider utawa penyedia layanan komunikasi sing murah. Berarti sing perlu dipertimbangke biaya telepon, SMS, lan internetan. Rata-rata wis arang bocah saiki nelepon lan SMS kecuali yen kepepet. Kabeh serba internet lan chatting, malah telepon wae bisa lewat internet. Chatting luwih murah saka SMS, biaya sing dibutuhke wis dadi siji karo biaya internet. Kasarane chatting mung butuh setengah rupiah sekali kirim. Biaya langganan internet saben provider wis diobral tenan. Berarti tinggal milih kebutuhane dewe-dewe. Sing butuh teleponan karo pacare ya berarti golek sing biaya telpone murah, sing maniak internet berati golek layanan internete murah. Penulis dewe saben sasi ngeplot biaya komunikasi seke ewu, sepuluh ewu dipaketke SMS unlimited, selawe ewu kanggo internetan lan sisane kanggo telepon dosen lan pacar. Hehehe.

Milih transportasi
Nggawa sepeda motor utawa mobil kudu dipikirke tenan. Sakkirane penulis mahasiswa durung butuh mobil cukup sepeda motor wae. Nganggo sepeda motor kuwi kudu ya produktif. Wis koste mung limangatus meter saka kampus kok nggawa mobil, mubazir tenan. Saumpama kampus isih bisa dijangkau mlaku ya mlaku wae utawa ing omah duwe sepeda bisa digawa ing kost. Mlaku lan numpak sepeda kan ya gratis malah bonuse sehat.
Pengalaman penulis, awal-awal kuliah numpak angkot tapi kok rasane boros. Kepriye ora boros, sekali mangkat rolas ewu rupiah. Coba bandingke numpak sepeda motor, sepuluh ewu rupiah bisa tuku bensin kanggo telung dina. Saka kuwi, penulis nyuwun ditumbaske motor sing elek-elekan lan seken wae, gengsi dudu masalah kanggone penulis. Malah motore saiki bisa dadi sumber dhuwit, dimanfaatke wira-wiri ngelesi privat. Dadi duwe kendaraan kuwi kudune bisa dadi produktif lan ora mbebani keuangan.

Laptop lan printer
Laptop lan printer wis dadi kebutuhan primer mahasiswa. Regane wis terjangkau masyarakat, malah ing sawijining koperasi kampus disediani fasilitas kredit laptop murah. Iki bisa dadi pertimbangan yen arep tuku laptop ing awal kuliah. Sakdurunge tuku laptop ing toko komputer, coba golek info ing koperasi kampus. Sakwise duwe laptop, barange kudu dirawat supaya ora gampang jebol. Biasane laptop rusak amarga diforsir main game, internetan utawa nonton film. Sakbisane nganggo laptop ki yen perlu wae idep-idep bisa awet paling ora limang tahun.
Sakliyane laptop, printer uga dadi kebutuhan mahasiswa. Paling ora sedina mahasiswa bisa ngeprin 10-20 lembar berarti sesasi paling ora butuh kertas sak rim (500 lembar). Kertas sak rim regane paling telung puluh ewu lan tinta selawe ewu bisa kanggo telung sasi. Bandingke rega sekali ngeprin 100-200 rupiah sak lembare, dadi sesasi paling ora butuh 50.000 rupiah. Rega printer saiki paling murah 400ewu bisa dienggo 3 tahun. Yen rinasa larang bisa join karo kanca kos lan kontrakan utawa malah diobyeke. Rada mata dhuwiten sithik ora apa-apa, idhep-idhep latihan bisnis. Hehe

Biaya gaul lan pacaran
Pergaulan lan pacaran wis kegiatan sing jamak ing kalangan mahasiswa. Sing pasti pergaulan lan pacarane kudu sing sehat ora neka-neka. Yen ngrasa durung sanggup nahan godha setan, luwih becik ora pacaran ndhisik. Sakliyane kuwi, rong kegiatan iki kegolong kegiatan sing butuh biaya tinggi. Iki sing dadi sumber borose kancaku ing cerita awal.
Curhate kancaku, dheweke paling ora entek patang atus ewu nggo pacaran lan gaul. Piye ora boros coba? Seminggu sepisan bisa pacaran nonton bioskop, paling ora regane tiket 35 ewu sakwong. Dinner utawa mangan ing kafe lan resto bisa seminggu ping pindho, sekali jajan 60.000 ewu. Durung yen nongkrong utawa nonton konser karo geng kuliah. Isih meneh ngirim jatah pulsa seket marang pacare. Tuku klambi, sepatu, tas, lan barang fashion supaya tetep trendy. Penulis dhewe paling jengkel yen weruh ana kanca sing tuku rokok nganggo dhuwit sangu saka bapa biyung. Wah lagake kaya bos sing seneng foya-foya, ora kelingan yen bapa biyung ing omah meres kringet.
Carane piye supaya ora boros? Ora usah pacaran lan gaul, pengeluarane bakal irit. Nanging yen ora pacaran lan gaul kok rasane urip rada kurang, berarti kudu diatur dhuwite. Sepisan, golek kanca utawa pacar sing kira-kira ora marai bangkrut. Yen duwe pacar kok neka-neka ora sadar karo kahanan ya putus wae, mumpung durung dadi bojone. Kapindho, golek panggonan nongkrong lan jajan sing murah, saiki wis akeh kafe sing regane pas karo kantong mahasiswa. Katelu, kurangi intensitas nonton bioskop lan nongkrong. Pacaran lak ora kudu nonton film, bisa dolan-dolan ing tempat wisata, paling tiket mlebune telung ewu rupiah thok. Kapapat, kurangi blanja fashion, seumpama biasane tuku klambi utawa sepatu ing distro bisa ganti ing pasar, kadang kala ing pasar barange ora kalah gaul. Terakhir, ora usah ngrokok, sakliyane boros uga nabung penyakit. Dadi mahasiswa sing dhuwite pas-pasan kuwi gengsi kudu nomer loro.

Wis ngirit tapi kok isih ora cukup
Kabeh pengeluaran wis diirit nanging kok isih kurang? Berarti pancen sangune saka bapa biyung kuwi kurang. Banjur aja mung nyadhong, dadi mahasiswa kudu prigel golek dhuwit tambahan. Peluang usaha mahasiswa iku gedhe lho, saka dadi asisten dosen, dodolan pulsa, jaga warnet, ngelesi privat nganti MLM. Kancane penulis akeh sing jiwa wirausahane gedhe banget, malah saiki itungane padha sukses. Salah sijine duwe usaha warung makan lan tani jamur merang. Kabeh sumber modal usaha ora saka wong tuwa, tapi golek dhewe. Ora percaya? Penulis pribadi awale ya ora percaya nanging sakwise ngerti dodok selehe dadi percaya. Ora ana sesuatu sing mustahil ing ngarsanipun Gusti. 



Nuwun
Selasa, 06 Mei 2014
Migrasi Blog untuk Kesekian Kalinya

Migrasi Blog untuk Kesekian Kalinya

Rencana Pindah Rumah Sumber
 Salam Salim Selalu....

Di sore bulan Mei yang cerah ini..... Di taman yang indah ini.... (lagi pake wifi gratis di GMKA) saya menyampaikan bahwa alamat blog ini akan berubah! 

Ya! Migrasi alamat blog lagi! Hahaha Ini adalah migrasi blog yang ke-6 Hahaha. Gila kan, suka banget pindah-pindah alamat blog. Tapi keputusan migrasi ini semoga menjadi yang terakhir karena blog ini akan parking di domain berbayar! Biar punya alamat resmi lah. Ibarat punya rumah, sekarang blog ini statusnya rusunawa alias rumah susun sewa hehe... Masih nebeng blogspot, tapi ke depannya, sudah punya alamat rumah sendiri tapi tidurnya masih di rusunawa. Lho kok bisa? Karena aku belum ada rencana sewa full hosting, belum kuat bayarnya. Jadi nama domain baru nanti fungsinya sebagai "parking" blogspot sekarang. Hari ini ( 6th May ) aku lagi proses bikin nama domain personal, embel-embelnya ".web.id" baru proses pengajuan IMB (ijin mendirikan blog). Nama domain ini bakal menggambarkan profesi baruku ke depannya. Jadi semoga ini jadi pelabuhan terakhir!

Ruwet ya? Hehehe. Nggak usah dipikir ruwet pokoknya, nanti aku bikin artikel khusus kok. Alasan aku bikin domain personal karena pengen jadi blogger profesional hehehe... Aku pengen me-monetize atau mencari uang dari blog. Ya mulai dari pasang iklan, ikut program afiliasi dan lain-lain gitu deh. Aku daftar domainnya di MasterWeb yang harganya terjangkau bro! Aku ambil yang belakangnya .web.id selain lebih ekonomis biar lebih Indonesia. :D Kontrak nama domain yang aku ambil harganya IDR 50.000 untuk 1 tahun dan layanan parking Blogspot sebesar IDR 27.500 untuk selamanya! Murahkan! Sebenarnya ada juga yang sewa parkingnya cuma IDR 10 doang setahun, tapi aku belum begitu paham cara pakainya. Pokoknya MasterWeb jos tenan! Sudah murah, terpercaya pula!

Oh iya, buat yang penasaran, aku bakal bikin pengalaman+tutorial cara parking alamat blog. Tunggu saja tanggal mainnya!


[jawa] Ngatur Dhuwit kanggo Mahasiswa - 1

[jawa] Ngatur Dhuwit kanggo Mahasiswa - 1

Ini adalah seri Perencanaan Keuangan berbahasa Jawa. Sebenarnya artikel ini adalah artikel gagal masuk redaksi sebuah majalah berbahasa jawa. :D Dan aku maukkan blog saja dah.
Ngatur Dhuwit kanggo Mahasiswa - 1
Celengan Babi sumber

Taun pertama dadi mahasiswa kuwi tahun kang paling nyenengke kanggone kawula mudha. Apa maneh yen dadi mahasiswa ing luar kutha lan kudu ngekost. Uwal saka pengawasane wong tuwa, banjur dadi sak kepenake, lali samubarang. Akeh pengalaman saka kancane penulis sing dadi keblondrok alias boros ing awal taun. Pengalaman ngatur dhuwit sangu saka wong tuwa ya isih minim. Rata-rata padha kaget lan bingung ngatur sangu saben sasi, sing biasane diparingi sangu saben sedina pisan, iki langsung sesasi pisan. Wih dhuwit akeh, godhane ya akeh. Hehe.
Penulis tau dicurhati kanca kuliah yen sangune sesasi kok kurang. Pas ditakoni sangune sesasi pira, dijawab sakyuta durung termasuk bayar kos-kosan. Penulis mung bisa gedhek-gedhek. Dhuwit sakmono kuwi entheke dienggo apa wae ya, apa diobong? Sakwise diinterogasi, jebul akeh pos-pos pengeluaran sing marai boros utamane “biaya gaul lan pacaran”. Langsung wae tak paringi saran ngatur dhuwit supaya ora boros, apik meneh yen bisa ditabung.

Milih Ngekost apa ngontrak
Kanggone mahasiswa saiki, pilihan kost-kostan maneka warna, mulai saka 150 ewu tekan yutaan sesasi. Mestine rega sebanding karo fasilitas sing ditawarke. Rata-rata kost-kostan standar regane 300-400 ewu per kamar sesasi. Kanggone penulis milih kost-kostan kudu realistis, sing penting aman lan nyaman. Fasilitas kaya wifi, AC, tv, lan laundry kuwi pertimbangan kedua. Biasane listrik lan banyu gratis, tapi ana kost-kostan sing mungut biaya tambahan kanggo alat elektronik tinamtu kayata magic jar, tv, lan printer. Malah saiki wis ana model kost-kostan sing saben kamar nganggo meteran listrik voucher terpisah dadi listrik ditanggung dewe.
Sakjane luwih murah meneh yen gelem ngontrak. Iki pengalaman saka kanca sing kuliah UNNES Semarang. Rata-rata biaya kos-kosan per kamar saben sasi 250ewu lan sewa kontrakan isi kamar 3 setaun 5-6 yuta. Sak kamar bisa diisi wong 2 dadi sak kontrakan isine bocah 6, biaya saben bocah sesasi = 5.000.000/6/12 = 70.000. Coba bandingke, luwih murah pundhi?
Kekirangan sistem ngontrak utamane soal keamanan amarga ora ana induk semang alias ibu kost sing bisa ngawasi. Yen ora ana integritas ing antarane penghuni bisa-bisa malah dadi sarang maksiat. Sistem kontrak bisane ya mung antara kanca sing raket, rada angel yen sak kontrakkan kok ora padha kenal. Dadine mahasiswa mulai bisa ngontrak yen wis punjul saka semester 3, wis duwe kanca seperjuangan istilahe. Hehe.

Milih jajan apa masak dhewe
Urusan weteng pancen rada angel dikompromi. Rata-rata sekali jajan limangewu rupiah, yen meksa mangan mung ping pindho berarti sesasi paling ora butuh telungatus rupiah. Bisa diirit meneh yen jajane ing angkringan utawa sedina pisan, tapi kok ya rekasa temen. Beda karo jamane bapa biyung kita, jaman sakmana kok ora mangan telung dina kuwi lumrah. Nah piye solusine? Masak dhewe bisa dadi solusi.
Masak dhewe kuwi bisa dadi irit utawa malah boros. Kok bisa boros? Balik meneh biaya kost, yen nggawa magic jar bakal ditibani biaya listrik tambahan apa ora, yen kena biaya tambahan kira-kira dadi untung apa buntung? Berarti golek kost-kostan sing nyediani fasilitas dapur umum, biasane biaya gas dadi tanggungan bebarengan.
Modal awal sing diperluke minimal majic jar sing regane 250 ewu, iki bisa dienggo nganthi lulus. Estimasi pertama yen mung masak sega lan lawuhe tumbas. Itungane sesasi kudu duwe beras lan bisa sangu saka omah tho? Lawuhe limangewu wis bisa kanggo mangan ping pindho. Iki wis bisa irit 150.000 rupiah. Yen pingin irit maneh, lawuhe bisa masak dewe. Endhog siji bisa didadar dadi loro lan masak mi instan diparo dadi lawuh. Hehe. Nanging yen irit ya aja kebangeten, aja lali karo kesehatan awak. Musuh utama pengiritan mangan kanggone mahasiswa kuwi penyakit tifus lan maag. Pingin ngirit bisa dadi ngorot yen wis kadhung lara.

bersambung....

Senin, 05 Mei 2014
SELAMAT HARI RAYA PASKAH

SELAMAT HARI RAYA PASKAH

SELAMAT HARI RAYA PASKAH!

Visualisasi Drama Penyaliban OMK Girisonta Foto : Bimo
Visualisasi Drama Penyaliban OMK Girisonta

Baru sempet update lagi nih, bulan kemarin sibuk jadi panitia Pekan Suci di Gereja plus jadi Tim Perlengkapan Visualisasi / Drama Penyaliban. Saking sibuknya semuanya jadi kacau balau, time managementku memang nggak bagus. Selain itu babe juga sakit dan sempet masuk RS gara-gara batu ginjal. Puji Tuhan sekarang tinggal recovery saja.

Banyak kejadian seru saat bulan kemarin, sibuk bikin ini itu. Jadi sekertaris itu rupanya nggak enak banget, kerjaannya ribet! Tapi bisa jadi pengalaman dah. Hehehe. Jadi tim perlengkapan juga sama serunya! Bikin kostum prajurit, mulai dari sandal, tameng, haha... Asik juga, awalnya diminta main juga, tapi males dan kerjaan lagi banyak-banyaknya. Hehehe. Haha singkat aja ya ceritanya, mumpung ada waktu dikit sambil nunggu dosen. Hehehe... 

Selamat Paskah semua!




Copyright © 2012 Bon A Voyage All Right Reserved
Designed by CBTblogger